sfdss (1)

Вести

Научете сè што треба да знаете за Prime Video

Ако купивте Fire TV Stick оваа празнична сезона и сте подготвени да започнете, веројатно барате упатства за тоа како и каде да започнете.Ние сме тука да ви помогнеме.
Без разлика каков модел на Fire TV Stick имате, еве се што треба да знаете за поставување и користење на вашиот Fire TV Stick.
Се разбира, кога ќе добиете нов Fire TV Stick, првото нешто што го правите е да го поставите.За среќа, ова е лесно да се направи.Тоа е се.
Користењето на Fire TV Stick може да биде полесно отколку да го поставите.Ќе ги користите копчињата за насока на далечинското за да се движите низ интерфејсот и средното централно копче за да изберете ставки.Има копче за назад, копче за почеток и копче за мени.
Еден од најлесните начини за користење на интерфејсот Fire TV е преку Alexa.Само притиснете и задржете го копчето Alexa на далечинскиот управувач и кажете „Alexa“ и потоа изберете што сакате да правите.На пример, „Alexa, start Prime Video“ и вашиот Fire TV Stick автоматски ќе ја отвори апликацијата за вас.Или можете да кажете „Алекса, покажи ми ги најдобрите комедии“ и вашиот Fire TV Stick ќе прикаже список со препорачани комични филмови и серии.
Можете исто така да го контролирате вашиот Fire TV Stick користејќи ја апликацијата Fire TV на вашиот паметен телефон.Можете да ги менувате поставките, да стартувате апликации, да пребарувате содржина и да внесувате текст користејќи ја тастатурата.Тоа е одлична алтернатива за далечинското или Alexa ако претпочитате екран на допир.
Сега кога го имате отворено и работи вашиот Fire TV Stick и ги знаете основите, има многу корисни функции на располагање.Еве некои од нашите омилени:
Сега кога ги добивте советите за поставување на Fire TV Stick, дознајте се што треба да знаете за Prime Video.


Време на објавување: 02.08.2023